OLE LUKØJE - Kay Bojesens nyeste træfigur.

SE OLE LUKØJE I VORES WEBSHOP HER.


Kay Bojesen og H.C. Andersen havde rigtig meget tilfælles. Hver især tog de udgangspunkt i den stærke fortælling, og hver især var de forud for deres tid. De skabte en ny måde at formidle og fortælle på, og med deres fantasifulde universer og originale kreativitet blev de hurtigt elsket af store og små – og er det stadig.

I Odense er der åbnet et nyt museum ved navn H.C. Andersens Hus, og i den forbindelse er det nu muligt at finde nogle af de mest kendte og elskede figurer fra de verdensberømte eventyr fortolket i Kay Bojesens univers. Nattergalen, Hyrdinden og Skorstensfejeren er allerede på hylderne i museumsbutikken i Odense og de får nu selskab af Ole Lukøje.

Ole Lukøje er oprindeligt en eventyrfigur, der både optræder i nordiske og tyske folkedigte. H.C. Andersen lod sig inspirere af den finurlige karakter og skrev eventyret om Ole Lukøje og drengen Hjalmer, der blev publiceret i 1841. Ole Lukøje bærer på to paraplyer, som han bruger til at vise historier på ved sengetid, når børn skal sove. Den ene paraply bruges til de artige børn og viser et drømmebillede, der giver dejlige drømme. Den anden paraply bruges til uartige børn, og den giver slet ikke drømme, som vi erfarer i eventyret.

Iført lyseblå natskjorte, mørkeblå natbukser, tøfler og en lille hue står Ole Lukøje glad og smilende med sine to paraplyer. Man føler sig glad og tryg, når man kigger på ham, og figuren vil være en perfekt ven at have på børneværelset eller i soveværelset. Selv farverne er rolige og holdt i kølige nuancer af blå.

Ole Lukøje er drejet i FSC®-certificeret bøgetræ, og den manuelle produktion med maling og tryk er udført med den store præcision og omhyggelighed, der kendetegner træfigurerne fra Kay Bojesen. Formen er baseret på de originale Ole-figurer fra Kay Bojesens arkiv, der er enkel og minimalistisk, men fuld af liv og sjæl – så Ole Lukøje får den følelse af magi og eventyr, der er i tråd med Kay Bojesens ånd og den historiefortælling, han formåede at skabe, når han designede sine fantasifulde figurer.

Kay Bojesen arbejdede ud fra en filosofi om, at træ først får liv, når det får en fortælling. Det var gennemgående for alle hans figurer og kommer også tydeligt til udtryk med Ole Lukøje, der med sine runde, bløde former og de smilende linjer bringer træet til live.

Både Kay Bojesen og H.C. Andersen tog udgangspunkt i børnenes verden, og deres måder at fortælle historier på er blevet en del af vores kulturarv. De vil altid være med os, og det er med stor respekt og stolthed, at vi fører Kay Bojesens arv og originale fortællinger i træ videre...

HER kan du finde alt fra Kay Bojesen