Y-STOLEN FÅS NU I 9 NYE FARVER  AF ILSE CRAWFORD

SE OKTOBER FARVEN NORTH SEA HER


For at fejre Hans J. Wegners mere end 70 års samarbejde med Carl Hansen & Søn udvides samarbejdet med den London-baserede designer Ilse Crawford, der nu lancerer Y-stolen i ni nye farver.

Hans J. Wegner tegnede den verdenskendte Y-stol (CH24) i 1949 til hos Carl Hansen & Søn, som har produceret stolen uafbrudt i mere end 70 år. For at fejre denne milepæl har Ilse Crawford udvalgt ni matte farver, der giver stolen et nyt perspektiv. Alle farver er miljøvenlige, vandbaserede og modstandsdygtige, så de egner sig perfekt til både privat og offentlig brug.


"Vi ønskede at udvikle en række farver, der afspejler den tid, vi lever i, og vi tror på, at disse afdæmpede toner vil give genlyd hos et nutidigt publikum," siger Ilse Crawford. "Vi er inspireret af den danske kunstner Per Kirkebys malerier, som på smukkeste vis afspejler hans interesse for naturen. Der er ikke tale om standardfarver, som udspringer af tidens trends, men farver, som tilfører dybde og kompleksitet til ethvert interiør."


De maleriske farver hylder planter, mineraler og jordbunden som udgør det nordiske landskabs rå skønhed, og de fungerer både enkeltvist og i samspil med hinanden. "Farver er så tæt forbundet med vores følelser og vores humør," siger Crawford, "og vi tror, at disse underspillede toner vil bidrage til at skabe et varmt, afslappet og naturligt miljø."

Disse specialudgaver er kun tilgængelige i 2022.